Jak rychle rozmrazit maso – Tipy jak na to

Obvykle nakupujeme více potravin, než můžeme zužitkovat. Abychom je zachovali k použití za pár týdnů, můžeme je zamrazit. Nejinak je tomu s masem. Když je chceme použít, vytáhneme je den předem z mrazničky a necháme je rozmrazit přes noc ve dřezu v pokojové teplotě. Ale co když jsme maso zapomněli vytáhnout den předem a teď ho potřebujeme? Jak rychle rozmrazit maso?

1. V misce s vodou

Tato metoda rychlého rozmrazování je nejjemnější technika a trvá 15 až 30 minut (podle velikosti masa). Naplňte velkou mísu studenou vodou (odolejte pokušení použít horkou vodu, čímž byste mohli podpořit růst bakterií a „uvařit“ maso z vnější strany). Umístěte maso do uzavíratelného igelitového sáčku a zcela jej ponořte. Několikrát můžete vyměnit vodu, protože jak se maso rozmrazuje, vodu ochlazuje. Jakmile jsou kusy rozmraženy natolik, abychom je mohli oddělit od sebe, odtrhněte je. Zbytek rozmrazování bude rychlejší. Pokračujte, dokud nebude maso úplně rozmrzlé.

2. V mikrovlnné troubě

Tato metoda je rychlá, zabere v průměru 5 až 10 minut, ale vyžaduje pozornost. V opačném případě budete riskovat poloupečené maso a vaše večeře bude těžká. Každá mikrovlnná trouba je jiná, ale většina z nich obsahuje rozmrazovací mód. Obraťte se na návod k rozmražení podle pokynů výrobce v návodu k použití vaší mikrovlnné trouby. Pravidelně kontrolujte průběh rozmrazování a odstraňte maso, jakmile se rozmrazí. Nejlepších výsledků dosáhnete tím, že umístěte tenčí části masa do středu mikrovlnné trouby, kde je méně pravděpodobné, že budou přesušeny.

Abyste zabránili růstu bakterií, okamžitě po rozmrazení připravte veškeré maso.

Rychlé odmrazování funguje nejlépe u malých až středně velkých kusů masa, jako jsou kuřecí části, steaky a kotlety.

Metoda s použitím mikrovlnné trouby není příliš šetrná k masu a obecně se nedoporučuje.

Může se hodit

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *