Jak rychle nakrájet cibuli – Správné krájení cibule

Cibule je základem spousty jídel. Bohužel se někdy stává, že nás nutí produkovat slzy. Nejen to, ale také uspěchanost dnešní doby nás nutí, abychom zrychlovali veškeré své procesy – a to třeba i u krájení cibule. Pokud se naučíte rychle nakrájet cibuli, může vás překvapit, s jakou lehkostí si osvojíte i krájení jiných potravin. A tím můžete ušetřit spoustu času stráveného v kuchyni.

Co budeme potřebovat?

Připravte si cibuli – tolik, kolik do daného receptu potřebujete. Dále budete potřebovat prkénko na krájení a pořádně ostrý nůž. Čím ostřejší, tím vám krájení půjde rychleji.

Postupujte následovně

Nejprve je potřeba cibuli očistit. Odřízněte její vršek. Vrškem cibule zde myslíme tu část, která tvoří cibulovou nať. Tento vršek už se na nic nepoužívá, proto jej můžete vyhodit. Nyní postavte cibuli řeznou stranou dolů a svisle ji přepulte. Pokud budete potřebovat pouze polovinu cibule, pak tu druhou neloupejte, dejte ji do mikrotenového sáčku nebo speciální plastové nádoby a skladujte v lednici, doku ji neupotřebíte.

Oloupejte tu část cibule, kterou budete potřebovat. Pokud potřebujete cibuli celou, oloupejte obě její poloviny.

Nyní si vezměte polovinu cibule a položte ji řeznou stranou na krájecí prkénko. Držte ji za kořen a pečlivě krájejte svisle dolů. Neprořízněte ale celou cibuli až dolů. Aby se vám cibule lépe krájela a držela během krájení tvar, nechte kořenovou část neporušenou.

Nakonec otočte cibuli a krájejte ji vertikálně dolů. Stále si ponechte kořenovou část neporušenou. Čím blíže jsou počáteční horizontální a vertikální řezy, tím menší jsou kostky.

Cvičení dělá mistra

Čím častěji budete cibuli krájet, tím lépe si tento postup osvojíte a budete jej moci zrychlovat. Časem už budete krájet cibuli tak rychle, jako profíci.

Může se hodit

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na